1slider

Kiezen van een schilderij passend bij je interieur

Hieronder vind je professionele tips die je helpen om een kunstwerk te kiezen dat goed past bij jou en de  stijl en  inrichting van je huis.

De woonkamer:

In de woonkamer praten we en entertainen we onze gasten. We ontspannen er en brengen er veel vrije tijd in door. De kleur van de verf op de muren kan op een positieve manier worden versterkt door het juiste schilderij. Echter, een mooi schilderij kopen en aan de muur hangen is niet genoeg. De stijl, kleurstelling en het thema van een kunstwerk kan de esthetische uitstraling van een woning aanzienlijk verbeteren. Ook is de uitdrukking: “Een schilderij is de spiegel van de ziel” van toepassing op de keuze van een kunstwerk: Je smaak en karakter wordt zichtbaar door het soort schilderij.

De keuken:

Een keuken is niet de eerste plek die in je opkomt als keuze om een schilderij op te hangen. Maar juist in een keuken brengen we veel tijd door en juist de keuken wordt het “hart” van een huis genoemd. Kleine, maar grappige of vrolijke stukken komen erg tot hun recht in een keuken: Boven werkbladen of kastjes zijn prefecte plekken voor kunst die ons lat glimlachen.

De slaapkamer:

De slaapkamer is een plek om je in terug te trekken en te ontspannen. Kunst moet dit gevoel uitstralen en versterken. De beste plekken voor kunst in de slaapkamer zijn de muren tegenover het bed of direct boven het bed, op ooghoogte. Zoek naar abstracte stukken met rustgevende kleuren of kies een foto van een landschap. Gebruik geen brede lijsten, maar concentreer je op het kunstwerk zelf.

Het kantoor:

Deze werkruimte, of je nu vanuit je huis of op locatie werkt, is een prachtige plek om persoonlijk te maken en je aandacht gefocust te houden. Onze favoriete manier om hiervoor te zorgen is door een roterende galerij te maken. Dit kan door een lange, zwevende richel te(laten) installeren boven of dicht bij je werkplek. Daarna kies je een assortiment kunstwerken uit waar jij door geïnspireerd wordt. Die plaats je allemaal in dezelfde of juist verschillende maten frames. Deze stukken kunnen worden gedraaid of bijgewerkt wanneer je daartoe de behoefte het. Dit gaat heel simpel, zonder spijkers:  de richel is het enige dat je op moet hangen!

De badkamer:

Deze ruimte is, net als de keuken, vaak een vergeten plek als het om kunst gaat. Toch kan een kunstwerk in deze ruimte de kers op de taart zijn, mits aangepast aan de sfeer van de badkamer. Mooi  in deze ruimte is bijvoorbeeld een set van twee stukken ( dezelfde, gedraaid, of verschillende stukken uit één thema.) Vaste plaatsen voor deze stukken zijn boven het toilet, de badkuip of boven de  haken met handdoeken of badjassen.