8slider

Innrichten

Als je een nieuwe ruimte aan het inrichten bent, is je eerste aandacht meestal niet bij het Artwork maar de kleur verf en het soort meubels. Toch zijn de details in je huis juist de dingen die je huis tot JOUW huis maken.

Unieke stijl:

Werk aan de muur toevoegen is een van de trucs die je aan je interieurstijl kunt toevoegen en waar je interieur het meeste door verandert. Het geeft een ruimte meteen een “boost” en voegt kleur, dimensie en textuur toe. Het perfecte stuk vinden is niet makkelijk, maar als je het dan eenmaal gevonden hebt, kan het zoeken naar meer verslavend worden. “Kunst is erg belangrijk omdat het gevoelens en associatie met een koper kan creëren. Grotere stukken geven proportie en brengen schaal in een kamer. Dit kan een ruimte verbeteren.”

Verschillende stijlen:

Door kunst te mixen, kun je je interieurstijl verbeteren. Het maakt niet uit of het een abstract of een figuratief schilderij is; kunst zorgt voor persoonlijkheid en… het hoeft niet duur te zijn. Denk na voor je een kunstwerk ophangt, omdat sommige stukken het verdienen om alleen te zijn. Andere kunstwerken komen juist het meeste tot hun recht als ze in een groep hangen. Wanneer kunstwerken goed worden gekozen, veranderen ze elke ruimte en vormen samen met meubels en kussens een complete look.  Als j weinig ruimte hebt, hang dan een kunstwerk aan de muur. Wij hebben hier… zelfs kunst in een hoofdeinde van een bed verwerkt. Het neemt geen plaats in, maar geeft een extra dimensie aan de kamer. Volg je eigen stijl. De ontwerpster Kate heeft het in zich om huizen in te richten die aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan potentiële bewoners. Zij geeft de volgende tips om kunst te gebruiken in je interieurontwerp:

1. Koop kunst die jij leuk vindt. Bedenk waar je het op wil hangen en pas daarvoor de verf op de muur aan of verander de (kleur van) je meubels.

2. Schilderijen groeperen versterken vaak de verhoudingen van een muur.

3. Laat wat ruimte tussen de afbeeldingen; de hele muur hoeft niet met kunstwerken bedekt te zijn. Door lege plekken te accentueren, komen wellicht andere elementen meer tot hun recht.