4slider

Zo blaas je je interieur nieuw leven in

1. Kies je eigen stijl:

Het maakt niet welke stijl dit is, als het maar bij jou past. Minimalistisch? Bohémien? Wees jezelf.

2. Vrolijke, leuke kleuren:

Zonovergoten geel, voedend groen? Het zijn kleuren die je opvrolijken. Hieronder vind je enkele illustratiesuggesties om je op weg te helpen.

3. Een decoratief en in de smaak vallend detail:

Momenteel werken we veel vanuit huis. Het is daarom belangrijk dat onze omgeving comfortabel en gezond is. Tijd doorbrengen in een omgeving die ons inspireert en oplaadt is beter dan een omgeving die ons uitput en afleidt. Plaats een object of kunstwerk dat positieve emoties oproept in je ruimte. Het maakt niet uit of dit een inspirerend schilderij is , oma’s quilt of een teddybeer uit je jeugd. Kies iets waarvan  je moet (glim)lachen.

4. Vijf elementaire fasen:

De mens staat niet los van de natuur. Levende planten zijn goed gezelschap en verwijderen stagnerende gedachten. Breng het aardse, het buiten, naar binnen. Landschapsschilderijen doen denken aan het buitenleven, waterornamenten, zoals…… en ……. laten overvloed stromen.

5. Geen QI-blokkering:

Plaats meubels zodanig in een ruimte dat er een denkbeeldige rivier tussendoor kan stromen. (QI) Dit doet denken aan je leven dat de juiste richting op stroomt.

6. Spoel door en declutter:

Overal om ons heen verzamelen we spullen. Het is moeilijk uit te breiden en iets te creëren met al die overbodige spullen. Door op te ruimen maak je plaats voor iets nieuws, letterlijk en figuurlijk.

7. Sfeerverlichting:

Investeer in verlichting die elke donkere hoek bereikt met een goede balans tussen Yin en Yang: niet te helder, niet te donker, niet te warm en niet te koud. Gekleurde kaarsen en gordijnen geven hiervoor verschillende opties: Overdag kan zonlicht voldoende binnenkomen, in de middag wordt het licht verzacht en in de avond wordt de ruimte sfeervol gemaakt.

8. Met een goede woning blijf je aanwezig:

Je woning moet verbinding maken met je ziel: Je woning moet uitstralen wie JIJ bent, dan ontstaat de juiste energie om je nieuw leven in te blazen.